Online bestellen

Geachte klanten,

DANK VOOR UW BEGRIP

Vanaf heden kan u ook online bestellen via deze site onder het menu ‘online bestellen‘ of via de APP die u kan downloaden via de EasyOrderStore.

U downloadt de EasyOrder Store via Google Play of de App store. Let goed op de schrijfwijze van de app. U installeert de EasyOrder Store door op ‘installeren’ te klikken.

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.easyorderapp.com

Eens geïnstalleerd op uw smartphone of tablet, klikt u onder ‘zoek winkels‘ op frituur en hamburgers DE DIKKE BOULET. U kan dan bevestigen om deze ‘winkel’ als standaard of favoriet in te stellen. (soms komt u op een blad waar ‘winkels uit Kortrijk’ staan, daarom is het belangrijk dat u via de “zoek winkels” op zoek gaat naar de dikke boulet).

Eens de App werd geïnstalleerd kan u scherm per scherm uw bestelling invoeren. U vindt de frieten onder het scherm frieten, warme sauzen (bv stoofvleessaus) bij de huisbereide specialiteiten, snacks en brochetten bij snacks…

Na de bestelling vraagt de app uw mailadres. U moet uw mailadres nadien via de ‘activatielink‘ nog activeren. Let erop dat u de mail goed activeert!

Indien u geen mail kreeg, kijk dan eens in uw map ‘spam of ongewenste mails’. Zonder mailactivatie kan u geen bestelling plaatsen.

De APP geeft als enige betaalmogelijkheid ‘cash betalen bij levering’. Toch vragen wij u, om indien mogelijk vooraf te betalen via PAYCONIQ. Dit versnelt de ophaling van uw bestelling. U dient dan niet meer aan te schuiven om uw bestelling nog te betalen.

Uiteraard kan u ook nog cash betalen in de frituur. Gelieve bij aankomst mee te delen dat het om een online afhaling en betaling gaat.

Uw bestelling (indien klaar) bevindt zich in de warmhoudkast vooraan in de frituur. Aanmelden aan de kassa, is indien de bestelling al werd betaald, niet meer vereist.

U kan uw bestelling dan onmiddellijk meenemen.

Meer info over payconiq vindt u via onderstaande link.

https://www.payconiq.be/nl/

Via bepaalde banken kan het tot een aantal dagen duren eer de betaalmogelijkheid via Payconiq geactiveerd is. KBC-, ING- en Belfius klanten kunnen de App echter wel onmiddellijk downloaden en gebruiken.

U kan ook hier de EasyOrder Store App downloaden.

https://storev4.easyorderapp.com/dedikkeboulet/nl

Het tijdstip voor afhaling is indicatief. We behandelen uw bestelling zo spoedig mogelijk. Via mail, wordt u steeds op de hoogte gesteld van de status van uw bestelling. Vanaf het ogenblik dat u een bericht krijgt dat de bestelling ‘wordt voorbereid’ duurt het maximum 10 minuten, afhankelijk van de drukte eer uw bestelling klaar is.

In de opstartfase doen wij ons uiterste best om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wij rekenen hiervoor op uw begrip.

Met suggesties of opmerkingen kan u uiteraard steeds bij ons terecht.

Alvast bedankt!

Eet smakelijk